...Langkawi - Island in The Sun...

By: Fendy Ria

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 2-Apr-2007 01:50 Email | Share | | Bookmark
Burung Helang....





Gambar-gambar ni di tangkap semasa otai-otai dari KL turun langkawi hari tu.. Lama juga tersimpan dlm vault... Gambar ni di ambil masa dari Tasik Dayang Bunting ke Pulau Beras basah...Tak tau plak dah ada eagle watching activity dlm Islan Hopping punya trip. Tapi kalau nak port yg lagi best, kena ikut mangroove tour. Tour tu ada buat eagle feeding. ....
.. Apa pun... enjoy je dulu..


Wednesday, 28-Mar-2007 12:08 Email | Share | | Bookmark
Update Sikit.....



Update sket... Ini pun gambar lama dalam hdd. Lama dah tak keluar ambik gambar....


Sunday, 25-Mar-2007 07:35 Email | Share | | Bookmark
Hujung Minggu - Melompat Keriangan





Lama juga tak update FP ni. Kesibukan sedikit dengan kerja-kerja pemindahan rumah... Sambil lepak-lepak hujung minggu... Update sikit dengan gambar-gambar yang ada.... Enjoy..


Saturday, 3-Mar-2007 15:17 Email | Share | | Bookmark
Hujung Minggu...



Hujung minggu lepak di tepi laut sambil tengok orang memancing dan snap apa yang patut. Nak memancing, tak minat pulak... Macam boring aje nak tunggu ikan makan umpan.. Baik beramas mesra dengan kamera. Lagi best... Nak dekat seminggu tak main kamera. Lama sangat tak pegang kamera pun tak elok jugak.....

Quote:
Previous entry ada orang tanya apa itu CPL. CPL adalah Circular Polarizer. Fungsi CPL tu cut down cahaya dlm 1 @ 2 stop cahaya dari masuk ke kamera . Lagi kalau ada CPL jgk boleh potong reflection terutamanya permukaan air dan jugak increase color saturation. Yang lain-lain tak tau
FP2 lain boleh tambah lagi info penggunaan CPL ni...
Nak banyak lagi info... google je....


By the way this is a HDR edit style.. Those who are interested this kind of editing.... Check out these great site
Stuckincustoms Tutorial
HDR101 Tutorial
Thinsite HDR Tutorial


Friday, 23-Feb-2007 01:03 Email | Share | | Bookmark
Ada Jugak Material Untuk Update





Last week otai-otai dari KL turun Langkawi. Dengan berbekalkan 80-400mm VR & Vivitar 80-210mm kot & 70-300mm dan ada jugak 60mm micro mereka berpoyoran di sekitar Langkawi. Aku pun ikut sekali berpoyoran dengan otai-otai KL. Bukan senang nak outing dengan otai KL... Nak kena cari micro lens satu jugak. Best pulak main micro ni..
By the way, purple effect on the water surface tu datang dari CPL. CPL murah tu yang ada efek kot..


[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net