...Langkawi - Island in The Sun...

By: Fendy Ria

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Sunday, 17-Dec-2006 11:54 Email | Share | | Bookmark
Matahari Terbenam...



Aku yang sudah lama tidak ambik gambar. Ini pun pinjam kamera kawan aje....


Wednesday, 8-Nov-2006 05:32 Email | Share | | Bookmark
Kerja... Kerja... Kerja...







Quote:
LONDON: They lured hundreds of women from Malaysia with promises of high-paying jobs. Then they forced these women into prostitution.

While the women suffered hell, the gang members lived like dukes.

But yesterday, the law caught up with them.

Five Malaysians and a Vietnamese pleaded guilty to trafficking in women from Malaysia into the United Kingdom for prostitution.


Ahad lepas lepak-lepak kat padang matsirat sambil belek2 NST. Topik di atas ni menarik perhatian aku.... Simpati aku terhadap pempuan2 yang kena tipu dengan sindiket nih. Dengan excited diaorang pergi ke UK nak cari duit, tapi kena tipu. Mana tak kelabu mata, offer jadi waitress boleh dapat RM 14,000.00 sebulan. Aku pun mau... ... Tapi rupa-rupanya jadi "waitress" lain plak....

Tapi rasa macam tak berbaloi pulak sbb mereka yang bersalah di tangkap dan kena penjara 15 bulan aje... Sepatutnya diaorang dipenjara selama 38,000 tahun macam pengebom di spain, madrid tu.

So moral of the story, belajar rajin-rajin, pastu cari kerja, kerja rajin-rajin.... dapat duit, beli kamera. Tak pun, cari bini..Boleh jugak tolong iron baju kerja korang... . Tak de mananya gaji waitress RM 14K.. Mungkin la kot butler di raja dapat banyak tuh...

Apa pun... enjoylah gambar-gambar ku yang tak seberapa ini....


Tuesday, 31-Oct-2006 14:11 Email | Share | | Bookmark
Selamat Hari Raya.....Untuk Semua Di Luar Sana




Gambar Macho ni Gambar Adik Ku Yang Single Mingle Lagi....

Raya Raya Raya.... Memang seronok bila semua berkumpul sekali dan balik beraya bersama-sama ke kampung.. Macam-macam telatah ada bila dah ramai-ramai berkumpul. Dengan haruk pikuk bising, ketawa, buat lawak, menangis, meraung....hmmmm... memang best suasana macam begini. Rindu aku akan suasana sebegitu.. Tapi tak leh jugak dok lelama dalam suasana cam gitu... kepala jadi pening plak....

Apa pun... Walaupun dah seminggu lebih hari raya, aku still ingin mengucapkan selamat hari raya pada semua warga-warga FP dan maaf zahir dan batin ku pinta jika ada terkasar dan tersilap bahasa dan last sekali... selamat kembali ke meja kerja.....


Tuesday, 15-Aug-2006 16:44 Email | Share | | Bookmark
Borakphoto Kerja Rumah - Silhoutte



Silhoutte - Entry for Borakphoto Task. Enjoy.....


Wednesday, 9-Aug-2006 04:22 Email | Share | | Bookmark
Bebunga Bunga



Quote:
Bunga Orkid kalau tak silap... Enjoykan aje...


Next task for Borakphoto is Sillhoutte.. Those who are interested to join the task, feel free to surf Borakphoto's FP for further info.... Cheerss and happy hunting....


[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net